Hoe we onszelf moeten helen om de aarde te helen

Kenkon Stilte dag op zondag 27 oktober 2019 van 9:00 tot 17:00 uur.

Een leerling vroeg de leraar: ‘Er zijn zoveel nijpende problemen. Wat moet ik doen? De leraar antwoordde: ‘Kies één ding, doe dat aandachtig en met veel zorg, en je zult een heleboel dingen tegelijk doen.

Veel mensen zijn zich bewust van het lijden van de aarde. Ze beseffen dat er iets moet gebeuren. Als mensen zich zeer actief inzetten zie je vaak na enige tijd een ontgoocheling optreden omdat we sterk gehecht zijn aan de resultaten van ons handelen. Intellect alleen is niet genoeg om vanuit mededogen te handelen. Er is meer voor nodig om de toekomst van de aarde daadwerkelijk te kunnen beïnvloeden. Als we leren anders te denken, te spreken en te handelen, zal de wereld veranderen. Het is van het allergrootste belang dat we elk moment van de dag werkelijk aanwezig zijn om ons inzicht in de samenhang der dingen voortdurend te verdiepen. Zonder vrede en blijdschap zullen we nooit voor onszelf, onze soort of onze planeet kunnen zorgen.

Maar hoe doe je dat? Door in de stilte te luisteren. We gaan met elkaar in stilte zitten om te ontdekken wat we ten diepste verlangen. Wat normaal gesproken niet gehoord wordt in de hectiek van alledag. Voor de lunch is er een mogelijkheid om extra instructie te krijgen hoe je het beste deze stilte in jezelf kunt onderzoeken. Na de lunch zullen we proberen die stilte verder te verdiepen met elkaar. We hopen dat deze stilte je helpt om hoofd en hart weer tot één geheel te maken.

Er is de mogelijkheid om alleen voor de ochtend of de middag te komen. Wel kunnen we aanraden om de hele dag mee te doen, dat is waardevoller voor jezelf en de groep.
Je kan je opgeven via info@kenkon.org.

Kijk ook op Facebook: https://www.facebook.com/events/400917093832812

Kosten*
Vooraf opgeven en betalen: €20 voor ochtend of middag €22,50 voor hele dag
Op de dag zelf: €25 euro, gepast betaald, voor zowel dag, ochtend of middag


Programma

9:00     Welkom & inleiding
9:20     Meditatie**  of meditatie instructies voor nieuwkomers
10:20   Stretch oefeningen
10.35   Thee ritueel
10:45   Lezing nav tekst/thema, incl. vraag & antwoord  
11:45   Chi Kung / Beweging
12:15   Meditatie
13:00   Lunch (in stilte)
14:00   Meditatie (met mutual inquiry)
15:10   Loopmeditatie
15:35   Thee ritueel
15:45   Meditatie
16:45   Evaluatie
17:00   Afsluiting

* Doordat we dit vanuit KenKon op vrijwillige basis organiseren en iedereen zelf de lunch meeneemt is het mogelijk de kosten zo laag te houden. Wil je een hogere donatie doen: dat mag altijd 😉
**1 uur meditatie bestaat uit 2 periodes zitten met tussendoor loopmeditatie.

No Comments

Post a Comment